ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sectra rasar på svag rapport – årets uppgång nästan borta

Medicinteknikbolaget Sectra hade strax efter klockan 15 på fredagen fallit dryga 13 procent efter morgonens rapport som redovisade ett svagare resultat än väntat.

En svagare rapport än väntat för det andra kvartalet 2018 från medicinteknik- och cypersäkerhetsbolaget Sectra fick aktien att falla med dryga 13 procent i den efterföljande handeln på Stockholmbörsen. Strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen handlades aktien för 225,20 kronor.

Bolaget utraderade därmed delvis årets tidigare starka utveckling med en aktie som innan rapporten var upp närmare 50 procent sedan årsskiftet.

Rörelseresultatet för kvartalet blev 48,4 miljoner kronor, att jämföra med förväntade 65 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 14,8 procent.

Samtidigt som rörelsekostnaderna ökade med 14 procent under kvartalet, något som förklaras med ”högre personal- och konsultkostnader i och med ökade tillväxtsatsningar inom befintliga och nya produktområden”.

Nettoomsättningen uppgick till 327 miljoner kronor, medan orderingången var 351 miljoner kronor.

"Ordervolymen under andra kvartalet var god, men som förväntat nådde den ändå inte upp till de fantastiska nivåerna för motsvarande kvartal föregående år", kommenterade bolagets vd Torbjörn Kronander i rapporten. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies