ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SEB: Deutsche ser möjlighet för positiv utdelningsöverraskning

SEB:s kapitalposition ger utrymme för positiva utdelningsöverraskningar från banken.

Det skriver Deutsche Bank som, vilket Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen, har höjt rekommendationen för aktien till köp (behåll) med ny riktkurs om 106 kronor (103).

"Kärnprimärkapitalbufferten om 250 baspunkter torde fortsätta att stödja en hög utdelningsandel. Vi räknar med en utdelning per aktie om 6:75, 6:95 samt 7:35 kronor för åren 2019 till 2021, vilket implicerar utdelningsandelar om 75 till 78 procent samt en direktavkastning på 7,5 till 8,2 procent", skriver Deutsche Bank.

Det innebär att SEB hamnar i den övre halvan bland de nordiska bankerna avseende utdelning, fortsätter den tyska banken som anser att relativvärderingen är mer attraktiv än tidigare under 2019 efter den senaste tidens svaga kursutveckling.

"Med starka fundamenta, en hög kapitalbuffert och en av de högsta utdelningsrelationerna anser vi att nuvarande värdering innebär ett attraktivt läge att kliva in för långsiktiga investerare", fortsätter Deutsche Bank.

SEB A stängde på nivån 89,56 kronor på torsdagen. 

Banken har som finansiella mål att dela ut åtminstone 40 procent av årsvinsten per aktie samt hålla kärnprimärkapitalrelation omkring 150 baspunkter över gällande kapitalkrav från Finansinspektionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer