ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SEB: Byggmax är en uppköpskandidat

SEB har höjt rekommendationen på byggvarukedjan Byggmax. Aktien har gått svag under det senaste halvåret och värderingen är attraktiv menar banken som ser möjlighet till tvåsiffrig procentuell vinststillväxt nästa år. Bolaget är dessutom en uppköpskandidat.

SEB tror att Byggmax bruttomarginaler under året kommer att gynnas av lägre inköpspriser på virke, något som bedöms stå för 30-35 procent av bolagets kostnader för varor. Det framgår av en analys på onsdagen.

På SEB:s prognoser för 2020 handlas Byggmax till under P/E 10 vilket ses som en attraktiv värdering. Banken kan leva med att bolagets försäljningstillväxt potentiellt blir medioker så länge marginalerna ökar, vilket SEB tror att de kommer göra. Med Byggmax vidöppna ägarstruktur är bolaget dessutom en uppköpskandidat, menar SEB.

Rekommendationen höjs till köp, från tidigare behåll. Riktkursen dras upp till 35 kronor, från tidigare 30. Byggmax stiger 5,4 procent till 28,82 kronor på onsdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer