ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sears rusar 22 procent – uppges arbeta på plan för att hålla igång verksamheten

Enligt uppgifter till Bloomberg har diskussionerna kring den anrika varuhuskedjan Sears öde gått från en potentiell likvidation av bolaget till att hålla en del butiker öppna över jul. Samtidigt rapporterar Reuters att kedjan planerar att stänga uppemot 150 butiker. Den utbombade aktien rusar med 22 procent på fredagen. 

Det har varit ett par minst sagt turbulenta dagar för den krisdrabbade amerikanska varuhuskedjan Sears. På onsdagen rapporterade The Wall Street Journal att bolaget förebereder sig på att ansöka om rekonstruktion och aktien rasade med 16,8 procent för att sedan rasa ytterligare 29,7 procent på torsdagen. 

På fredagen rapporterar Bloomberg, med hänvisning till en anonym person med insyn, att diskussionerna har gått från en möjlig likvidation av bolaget till en plan för att hålla ett antal butiker öppna över jul-helgen. 

Enligt uppgifter till både Bloomberg och Reuters är planen att Sears ska ansöka om rekonstruktion senast på söndag medan banker ska låna ut 300-500 miljoner dollar till bolaget för att hålla det flytande över jul.

Bolaget planerar dessutom att stänga uppemot 150 butiker samt hålla omkring 300 öppna medan resterande 250 butikers öde fortfarande är osäkert. 

Strax innan klockan 21 svensk tid var aktien upp 22 procent, men har fortfarande rasat med nästan 90 procent sedan årsskiftet. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies