1515
Annons

SBB vill notera sig på Oslobörsen

Foto:Joey Abrait, Joey Abrait, Joey Abrait, Joey Abrait

Fastighetsbolaget SBB har ansökt om en sekundärnotering av bolagets aktier på Oslobörsen. Det Ilija Batljan-ledda Bolaget har ett liggande bud på det norska fastighetsbolaget Entra där delar av betalningen är tänkt att ske med aktier. 

Grundare storsäljer i Embracer – aktien backar

En av spelkoncernen Embracers grundare, Erik Stenberg, har sålt 4,5 miljoner aktier för totalt 283,7 miljoner kronor. Det framkommer av Finansinspektionens register för insynshandel.

Embracers Erik Stenberg säljer halva sitt innehav i Embracer. Affären är gjord utanför börsen till en aktiekurs på 63,05 kronor per aktie.

Aktien handlades under onsdagen strax under 63 kronor, men efter nyheten strax före 17.00 om grundarens försäljning sjönk kursen ned till under 60 kronor.

Han har efter försäljningen 0,36 procent av kapitalet och 0,24 procent av rösterna i bolaget, enligt ägardatabasen Holdings.

Erik Stenberg har beskrivits som parhäst till Embracers vd och starke man Lars Wingefors som i sin tur kontrollerar 21,2 procent av aktierna och 39,8 procent av rösterna i Embracer.

Övriga grundare är Mikael Brodén, Klemens Kreuzer och Reinhard Pollice.

Så sent som i slutet av september skrev Di:s Johan Wendel att Embracer möjligen är en uppköpskandidat för saudiska Savvy Gaming Group. Savvy i somras blev storägare i Embracer via en riktad nyemission och att det dessförinnan köpt e-sportsverksamheten ESL av Stockholmsbörsnoterade MTG.

Embracer är ned över 23 procent på ett år och har pendlat kraftigt under perioden. I januari toppade aktien på strax under 100 kronor medan årslägsta från förra veckan är 58 kronor.

Av spelkoncernerna på Stockholmsbörsen är Embracer en favorit bland många experter. I mitten av september sa till exempel SEB:s Fredrik Warg att han tror på en stark tillväxt kommande kvartal. Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg pekade vid samma tillfälle ut ett par par orosmoln.

”Embracer har gjort mängder av förvärv men har låg organisk tillväxt och på slutet haft några svaga spelsläpp. Kommer Lars Wingefors få ihop sin förvärvsmaskin till en uthållig vinstmaskin tillslut? Till tämligen låga multiplar känns Embracer för tillfället mer attraktivt än ett betydligt högre värderat Paradox.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera