ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Pilotstrejk

SAS-strejken utvidgas – 72.000 drabbas

SAS-strejken utvidgas. Nu har alla de skandinaviska pilotföreningarna i SAS Scandinavia tagit ut sina medlemmar i strejk. Många flygningar ställs in och tusentals resenärer kommer att påverkas, skriver SAS i ett pressmeddelande.

I natt stod det klart att samtalen mellan SAS och flygbolagets svenska piloter inte nått någon lösning, och strejken har brutit ut. Nu inleder även pilotföreningarna i Norge och Danmark strejk, enligt ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

Strejken bryter ut efter att parterna i alla tre länderna inte har kommit överens. Förhandlingar har pågått sedan i mars och i slutskedet med hjälp av externa medlare, skriver SAS.

Under fredag den 26 april kommer 673 flygningar att ställas in och drygt 72.000 passagerare drabbas. Dessutom väntas ytterligare 100.000 resenärer drabbas under helgen.

Pilotföreningarnas strejk innebär att de flesta inrikes-, Europa- och alla långdistansflygningar kommer att ställas in. Strejken omfattar däremot inte de flygningar som utförs av SAS samarbetspartners, vilket motsvarar ungefär 30 procent av samtliga avgångar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies