ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Santander stänger 140 bankkontor i Storbritannien

Den spanska storbanken Santander stänger 140 bankkontor i Storbritannien som en konsekvens av förändrat kundbeteende. Totalt drabbas 1.270 anställda. 

Santander är enligt Financial Times Storbritanniens femte största bank och kommer efter att onsdagens stängningsbesked genomförts ha 614 bankkontor i Storbritannien. 

Enligt ett pressmeddelande ska banken försöka hitta alternativa arbetsuppgifter åt de 1.270 anställda som drabbas och räknar med att kunna omplacera omkring en tredjedel. 

Under de senaste tre åren har antalet transaktioner som görs via Santanders bankkontor minskat med 23 procent medan transaktioner via bankens digitala kanaler ökat med 99 procent. 

"Sättet som våra kunder väljer att utföra bankärenden hos oss har förändrats dramatiskt de senaste åren med fler och fler kunder som använder mobil- eller internetbank. Därför var vi tvungna att ta ett par väldigt tuffa beslut för våra mindre besökta bankkontor", säger Susan Allen, chef för retail banking på Santander i Storbritannien, i ett pressmeddelande.  

Enligt Financial Times är även sektorkollegan Royal Bank of Scotland på väg att bomma igen drygt en fjärdedel av sitt kontorsnätverk medan Lloyds stängt drygt en tredjedel av sina kontor sedan 2011. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies