ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sänkta riktkurser inför Netflix rapport

Streamingtjänsten Netflix aktie ifrågasätts inför bolagets delårsrapport som väntas efter USA-börsernas stängning på tisdagen. Såväl Goldman Sachs som Raymond James kapar riktkurserna för Netflix, uppger tv-kanalen CNBC:s nätupplaga.

Analytikerna oroar sig för att stigande räntor kommer att tynga värderingen av Netflix. Goldman Sachs skriver i en i övrigt positiv analys av bolaget att man sänker riktkursen från 470 till 430 dollar, "för att reflektera kontraktionen i allmänna internetmultiplar". Banken tillägger dock att det finns en uppsida vad gäller siffran över antalet nya abonnenter, något som kan fungera som en positiv katalysator för aktien.

Raymond James sänker riktkursen för Netflix från 445 till 400 dollar med motiveringen att bolagets tillväxt lär avta i takt med stigande räntor.

I Netflix förra rapport i juli meddelade bolaget att det fått in 5,15 miljoner nya abonnenter under andra kvartalet – klart lägre än den egna prognosen på 6,2 miljoner, vilket fick aktien att falla kraftigt.

För det tredje kvartalet har Netflix egen prognos varit 5 miljoner nya abonnenter, medan analytikerna i snitt räknar med att 5,3 miljoner har tillkommit.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies