ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sänkta rekommendationer för SSAB och Intrum

SEB sänker SSAB från tidigare köp till behåll. Även inkassobolaget Intrum får en rekommendationssänkning.

SEB:s rekommendationssänkning kommer också med en rejäl riktkurssänkning om 29 procent från 52 till 37 kronor. SSAB:s A-aktie stängde på knappt 36,3 kronor på fredagen.

I och med rekommendationssänkningen är SEB nu en av fyra analytiker som har rekommendationen behåll för SSAB i Bloombergs sammanställning. Resterande 14 analytiker rekommenderar köp och snittriktkursen ligger på 44,1 kronor.

Samtidigt sänker Nordea rekommendationen för Intrum från tidigare köp till behåll. Nordea ger inga riktkurser för aktier med rekommendationen behåll. Storbanken hade tidigare riktkursen 280 kronor för Intrum som stängde fredagen på 257,4 kronor.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Catena Media till 106 kronor från 138 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Fredagens stängningskurs var 60,50 kronor.

SEB Equities sänker sin rekommendation för specialistläkemedelsbolaget Sobi till behåll från köp. Riktkursen höjs till 215 från 210 kronor. Aktien stängde på 224,60 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för fastighetsbolaget Atrium Ljungberg till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 175 kronor. Aktien stängde på 166,40 kronor i fredags.

Morgonens rekommendationsförändringar hittar du här.

Källor: Direkt, Finwire och Bloomberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer