ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sänkt rekommendation och sänkta riktkurser för spelutvecklaren

Paradox får en rekommendationssänkning signerad Carnegie som också sänker riktkursen för aktien. Även Danske Bank har skrivit ned sin riktkurs för spelutvecklaren.

Carnegie har sänkt rekommendationen för spelutvecklaren Paradox från tidigare köp till behåll. Riktkursen sänks samtidigt från 170 till 155 kronor.

Även danske bank har skruvat ned sin riktkurs för Paradox något från tidigare 157 till 152 kronor. Rekommendationen behåll upprepas dock.

Den höge kostnadsnivån som syntes i årets andra kvartalsrapport är sannolikt här för att stanna enligt Carnegie. I en analys daterad till onsdagen som nyhetsbyrån Direkt tagit del av skriver mäklarfirmans analytiker att de nya spelen måste leverera bättre än bolagets senaste lanseringar för att kunna höja vinsttillväxten.

Carnegie har sänkt sina prognoser för Paradox justerade vinst per aktie 2019-2021 med 8-9 procent.

I pipeline för lansering nästa år ligger så här långt Bloodlines 2, Empire of Sin och ett ännu inte offentliggjort strategispel. Enligt Carnegie medför Bloodlines 2 en högre risk än årets lanseringar, delvis på grund av att spelet ligger utanför Paradox kärngenres och har en högre budget. Dessutom är intrycket från de trailers som hittills släppts blandat, skriver investmentbanken.

Aktien handlas ned i linje med index på onsdagsförmiddagen. När klockan passerat 11 har Paradox tappat 0,7 procent till 143 kronor. Breda OMXSPI är samtidigt ned 0,7 procent medan OMXS30 tappar 0,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer