ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sämre humör hos de amerikanska konsumenterna än väntat

Konfidensindikatorn för de amerikanska hushållen sjönk till 121,5 i juni. Analytikerna hade räknat med ett utfall på 131 enligt Bloomberg. 

Utfallet är en nedgång jämte nivån 131,3 som uppmättes i maj. Conference Boards sentimentsindikator ligger nu på den lägsta nivån sedan september 2017.

Index över den nuvarande situationen backade från 170,7 i maj till 162,6 i juni.

Index över förväntningarna föll under 100-strecket till 94,1 vilket är en nedgång från 105 i maj. Andelen av de tillfrågade som uppgav att de tror att utsikterna kommer förbättras det närmaste halvåret minskade från 21,4 till 18,1 procent medan andelen som uppgav att de tror att läget kommer att förvärras ökade från 8,8 till 13,1 procent.

De ökade spänningarna i USA:s handelsrelationer med omvärlden tycks ha satt avtryck hos de amerikanska konsumenterna enligt Lynn Franco, senior chef för ekonomiska indikatorer på Conference Board.

”Även om indexet förblir på höga nivåer skulle fortsatt osäkerhet kunna resultera i ytterligare volatilitet och vid någon tidpunkt skulle det till och med kunna minska konsumenternas förtroende för den ekonomiska expansionen”, säger hon i ett uttalande.

Mätningen visar också på en något större osäkerhet gällande den amerikanska arbetsmarknaden. Andelen som väntade sig fler jobb under de kommande månaderna minskade från 17,3 till 18,4 procent medan andelen som väntar sig färre jobb ökade från 13 till 14,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer