ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sämre framtidstro i butikerna men mer optimistiska e-handlare

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT

Butikshandlarnas framtidstro försämrades i juni medan e-handlarna blev mer optimistiska. Det framgår av Svensk Handels senaste Handelsbarometer. 

Totalt minskade butikernas framtidsindikator, som väger samma förväntningar kring försäljning, antal anställda och lönsamhet, till 94,9 i juni från 95,8 månaden före. 

”Det fina junivädret har visat att sommaren står för dörren och handlarna är splittrade i sin framtidssyn. Dagligvaruhandeln ser med tillförsikt på sommaren samtidigt som sällanköpshandeln ger en mer dyster sommarprognos. Tillväxten i sällanköpshandeln sker på nätet och det påverkar butikernas framtidstro”, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande. 

För e-handeln steg framtidsindikatorn till 116,6 i juni från 105,8 i maj. 

”E-handlarnas optimism ökade mest i juni, trots att branschen brukar gå något svagare under sommaren. E-handelsoptimismen har dock varit svagare hittills i år än i fjol så det återstår att se om detta är ett trendbrott”, säger Karin Johansson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer