ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norwegian säljer allt i nischbanken – Sampo och Nordic Capital går in

Norwegian har tecknat ett avtal om att sälja hela sitt innehav värt 2,2 miljarder norska kronor, motsvarande 17,5 procent av kapitalet, i Norwegian Finans till Sampo och Nordic Capital.

Aktierna säljs till kursen 68 norska kronor vilket innebär en premie på 15,4 procent jämfört med fredagens stängningskurs.

”Försäljningen av aktierna i Norwegian Finans är en del i Norwegians strategi för att stärka vår kärnverksamhet och fokusera på övergången från tillväxt till lönsamhet. Samarbetet mellan flygbolaget och banken har varit en stor framgång i den nordiska regionen under många år och kommer att fortsätta”, säger Norwegians tillförordnade vd Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

Initialt säljs 18,6 miljoner aktier. Förutsatt att Norwegian får myndighetsgodkännande kommer ytterligare 14 miljoner aktier att säljas. När affären är klar kommer 

När affären är klar kommer Nordic Capital kontrollera 20,8 miljoner aktier vilket motsvarar 11,1 procent av kapitalet. Sampo tar en mindre position om 11,8 miljoner aktier vilket motsvarar 6,3 procent av kapitalet.

Läs mer: Wahlroos: Därför öser vi in pengar i finanssektorn

Läs mer: Sampos Nordeatrick ger i ett trollslag nya muskler

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer