ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Säljstart för Volvos eldrivna lastbilar

  • Foto: Volvo

Volvo börjar sälja de eldrivna lastbilarna Volvo FL Electric och Volvo FE Electric i Sverige och andra utvalda marknader i Europa. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”De eldrivna lastbilarna möter de ökande behoven av hållbara transportlösningar i framför allt stadsmiljöer”, skriver Volvo som menar att frånvaron av avgasutsläpp och sänkta ljudnivåer genom ellastbilar skapar stor potential i stadsmiljöer. 

Enligt Jonas Odermalm, chef för Volvos Product Line Electromobility, har återkopplingen från kunder varit positiv. Samtidigt förklarar han att utvecklingstakten för infrastrukturen för laddning måste öka, enligt pressmeddelandet.

Försäljningen av Volvo FL Electric och Volvo FE Electric startar nu i Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, Frankrike och Nederländerna. Serieproduktion är planerad till mars 2020. Initialt är volymen begränsad, men kommer att öka successivt. 

Volvo FL Electric har kapacitet för totalvikt på 16 ton och Volvo FE Electric har kapacitet för totalvikt på 27 ton, uppger Volvo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer