ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sagax köper fastigheter i Madrid och Barcelona för 200 Mkr

Fastighetsbolaget Sagax har köpt sju fastigheter i Madrid och en i Barcelona till ett sammanlagt värde av 200 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om 27.200 kvadratmeter bestående av lokaler för lager och lätt industri. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 5,1 år och det årliga hyresvärdet uppgår till motsvarande 11,7 miljoner kronor. Uthyrningsgraden uppgår till 79 procent. Tillträde har skett under det tredje kvartalet 2019.

Förvärven är de första som Sagax genomför i strategin att bygga upp en verksamhet i Madrid och Barcelona. 

”Hyresnivåerna för industrilokaler föll kraftigt i både Madrid- och Barcelonamarknaderna i den lågkonjunktur som följde finanskrisen 2008. Marknadshyrorna sjönk ända fram till 2016. Spaniens ekonomi har dock varit stark de senaste åren vilket lett till att uthyrningsgrader och marknadshyror för industrilokaler stigit i dessa marknader. Min bedömning är att marknadshyresnivåerna nu befinner sig på 2005 års nivå vilket bör skapa förutsättningar för en attraktiv totalavkastning på sikt”, kommenterar bolagets vd David Mindus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer