1515
Annons

Saab sänks och råd för Sweco höjs – här är dagens rekar

Foto:Gunnar Åkerberg, Gunnar Åkerberg

Både Saab och Swedish Match får sänkta riktkurser efter rapporter som inte nådde upp till förväntningarna. Däremot höjer SEB riktkursen för Leovegas efter deras rapport.

Innehåll från ShibuyaAnnons

Är din känsliga data skyddad från insyn av främmande makt?

Shibuyas VD, Christina Backlund
Shibuyas VD, Christina Backlund

Banker, försäkringsbolag, företag – alla har data extremt känsliga för insyn från obehöriga. Alla bär själva ansvaret för att dessa data skyddas enligt Sveriges och EU:s lagar. Men vad gäller när vissa uppgifter lagras i molntjänster, ofta i USA, där amerikanska myndigheter har rätt att ta del av uppgifterna? Hur vet du att du inte bryter mot lagen i en ständigt skiftande digital, global värld? 

Idag finns inget överordnat avtal mellan EU och USA som reglerar lagring och hantering av kund- och brukardata. Olika domar har visat att tidigare dataöverföringsavtal inte hållit juridiskt, och bedömare menar att detsamma kommer gälla nuvarande förslag.

Omvärldens säkerhetspolitiska läge och en frånvarande lagstiftning vad gäller insyn från främmande makt gör dataskyddsfrågan extra het i dessa tider. Vågar man fortsätta digitalisera sin verksamhet trots den osäkra situationen?

Ovisshet och oro går att rå på

– Visst finns det en oro kring dessa frågor hos många verksamheter idag just för att digitaliseringen går så snabbt och adresserar så många olika delar av en verksamhet. Men det finns sätt att fortsätta digitaliseringen trots osäkerheten, säger Christina Backlund, VD på Shibuya, en av Sveriges mest erfarna aktörer vad gäller verksamhetskritisk IT. Du ska inte behöva bryta mot lagen eller riskera att data hamnar i orätta händer. Vi på Shibuya kan det här med säkra kommunikations- och driftslösningar och har kunder inom både privat och offentlig sektor. Hos oss får du hjälp att välja rätt lösningar för dina affärsmål. Det är avgörande att företagsledare och ledare för offentlig sektor i sina vägval tar hänsyn till såväl tekniska och kommersiella aspekter såväl som juridiska. 

- Shibuya har en unik position på marknaden, fortsätter hon. Tack vare vårt helsvenska ägande, våra egna datahallar och vår långa erfarenhet av IT-drift, kan vi garantera säkra lösningar och att kund- och brukardata stannar i Sverige, utan någon insyn från främmande makt. 

Framtidssäkra hybridlösningar är vägen framåt

Så vad kan företag som är osäkra göra? 

– Kontakta oss. Vi kan erbjuda framtidssäkrade hybridlösningar som våra kunder kan bygga vidare på, tryggt förvissade om att de följer lagen och att deras data garanterat blir kvar i Sverige. Vi hjälper dem också att välja rätt när det gäller molntjänster på en strategisk och praktisk nivå, och vi kan erbjuda helsvensk support dygnet runt, året om.  Vår kultur präglas av samarbete och ständigt utbyte av erfarenheter, både internt och med våra kunder men även i vårt breda ekosystem av partners som inkluderar alltifrån tech startups till stora återförsäljare och leverantörer av värdefulla branschlösningar.

Säker IT från Sverige - Shibuya 

Om Shibuya: 

Shibuya ingår i Pulsen Group och är därmed äldst i Sverige på IT. De levererar tjänster inom IT-drift, cloud- och containerteknologi, säkerhet och support, applikationsdrift samt tredjepartsservice.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Shibuya och ej en artikel av Dagens industri

Jefferies köpstämplar Mips – här är dagens rekar

Nya köprekommendationer för hjälmbolaget Mips och Volvo Cars samtidigt som inkassobolaget Intrum får en sänkt rekommendation. Här är onsdagens rekommendations- och riktkursförändringar.

RBC inleder bevakning av specialistläkemedelsbolaget Sobi med sector perform och en riktkurs på 235 kronor. Aktien stängde på 209,5 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Sobi till 220 kronor från 230 kronor och upprepar behåll.

SEB sänker sin rekommendation för inkassobolaget Intrum till behåll från köp med en riktkurs på 154 kronor. Aktien stängde på 140,6 kronor.

Jefferies inleder bevakning av hjälmbolaget Mips med en köprekommendation och en riktkurs på 430 kronor. Aktien stängde på 332,5 kronor.

Jefferies inleder bevakning på friluftsproduktbolaget Thule med rekommendationen behåll och en riktkurs på 235 kronor. Aktien stängde på 226,0 kronor.

Jefferies inleder bevakning på fjällturismbolaget Skistar med rekommendationen behåll och en riktkurs på 145 kronor. Aktien stängde på 114,3 kronor.

JP Morgan sänker riktkursen för stålbolaget SSAB till 60 kronor från 66 kronor och upprepar övervikt. Aktien stängde på 49,1 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för lastbilstillverkaren Volvo till 215 kronor från 250 kronor och upprepar sin köprekommendation. Aktien stängde på 158,6 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för fordonstillverkaren Volvo Cars till 55 kronor från 71 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 51,5 kronor.

SEB höjer sin rekommendation för Volvo Cars till köp från behåll och sänker riktkursen till 60 kronor från 76 kronor.

SEB höjer riktkursen för teknikbolaget Mildef till 81 kronor från 74 kronor och upprepar sin köprekommendation. Aktien stängde på 57,6 kronor.

DNB sänker riktkursen för byggbolaget NCC till 125 kronor från 155 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 79,6 kronor.

DNB sänker riktkursen för industrijätten Alfa Laval till 310 kronor från 320 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 263,6 kronor.

Pareto Securities sänker riktkursen för Cellavision till 280 kronor från 385 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 269 kronor.

Källor: Nyhetsbyrån Direkt, Finwire, Bloomberg

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera