ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Saab landar australisk order värd 184 miljoner

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Försvarsjätten Saab har landat en order från australiska armén gällande förlängning av support för landets luftvärns- och artillerilokaliseringsförmågor till 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kontraktet innebär att Saab tillhandahåller support för en rad system, bland annat markradarn Giraffe AMB och luftvärnsrobotsystemet RBS 70. Orderbeloppet är cirka 184 miljoner kronor.

”Långsiktig och förstklassig support är en av grundpelarna i vårt erbjudande och nu ser vi fram emot att fortsätta stötta Australiens luftvärns- och artillerilokaliseringsförmågor med vår expertis inom komplexa integrerade system”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance i pressmeddelandet.

Supportprogrammet omfattar bland annat förmågan Mode 5 Identify Friend or Foe (IFF), vilket gör det möjligt att avgöra om ett objekt är vän eller fiende, och som Saab nyligen integrerat i Australiens luftvärnssystem RBS 70 som bland annat består av TaCCS, Giraffe AMB och RBS 70-avfyrningssystem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer