ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Så mycket äger Berkshire Hathaway i Amazon

  • Foto: Nati Harnik

Warren Buffetts Berkshire Hathaway äger aktier för över 900 miljoner dollar i e-handelsjätten Amazon. Det framgår av dokument som tv-kanalen CNBC tagit del av.

I början av maj avslöjades att den välkände investeraren Warren Buffetts Berkshire Hathaway köpt aktier i e-handeljätten Amazon. I en intervju med tv-kanalen CNBC sa Warren Buffett att han varit ”en idiot som inte köpt tidigare”.

Nu rapporterar samma tv-kanal att att värdet på innehavet ligger på 904 miljoner dollar eller 8,7 miljarder kronor. Enligt dokument som CNBC tagit del av köpte Berkshire Hathaway 483.300 aktier i Amazon i slutet av förra kvartalet. Det motsvarar drygt 0,1 procent av aktierna i bolaget.

Enligt samma dokument ökade Berkshire Hathaway också sina innehav i storbanken JP Morgan Chase och mjukvarubolaget Red Hat med drygt 20 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer