ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ryanair intresserat av att köpa delar av Thomas Cook men nobbar Norwegian

  • Foto: Ruud, Vidar

Lågprisflygbolaget Ryanair är intresserade av att köpa vissa delar av flygbolaget Thomas Cook. Det uppger flygbolagets finanschef Kenny Jacobs för tidningen Financial Times. Bolaget är inte intresserat av att köpa någon del av Norwegian.

Framför allt är det vissa landningstillstånd som skulle kunna vara intressanta om Thomas Cook delas upp enligt Kenny Jacobs. Det skulle kunna inkludera tillstånd som tillhört det Tysklandsbaserade flygbolaget Germania som upphörde med sin verksamhet förra veckan.

I samband med det meddelade Thomas Cook att bolaget genomgår en ”strategisk översyn”. Flygbolaget Lufthansa har redan uttryckt intresse för att köpa delar av Germanias verksamhet för långdistansflyg.

Kenny Jacobs meddelar också att Ryanair inte är intresserade av att köpa någon del av den pressade konkurrenten Norwegian enligt Financial Times.

Finanschefen spår dessutom att trafikstörningarna på den europeiska marknaden kommer att bli ännu större i sommar jämfört med förr sommaren. Det är trots att de totala förseningarna fördubblades till 19,1 miljoner minuter till följd av stora problem med trafikledningen. 

”Jag tror att de franska trafikledarna kommer att strejka i maj som de alltid gör. Det kommer sannolikt följas av problem med italienarna”, säger Kenny Jacobs till Financial Times.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer