ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ryanair: 1 miljard i bonus till vd:n – 700 piloter får gå

  • Foto: Christopher Goodney/Bloomberg, Krisztian Bocsi/Bloomberg

Ryanairs vd fick godkänt av en majoritet av bolagets aktieägare att ge sig själv 100 miljoner euro, motsvarande 1 miljard kronor, i bonus under fem år om han når sina mål. Samtidigt meddelade han att 700 piloter ska få språken. Det uppger Reuters.

För att få sin bonus måste Michael O’Leary dubbla lågprisflygbolagets vinst till 2 miljarder euro årligen och/eller öka aktiepriset till 21 euro per aktie.

”Jag tror att de flesta aktieägare skulle se det som så att om han dubblar aktievärdet bryr vi oss inte om vad ni betalar honom de närmaste fem åren”, sade Michael O’Leary, som var besviken på att bara 50,5 procent av aktieägare stödde bonuspaketet.

Flera pilotstrejker har genomförts och utannonserats i flera olika europeiska länder under året.

Ryanair har ungefär 17.000 anställda i hela Europa.

På torsdagen meddelade Ryanair också att de fryser betalningarna till Boeing på grund av de fortsatta problemen med katastrofplanet 737 Max 8.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer