ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rutger Arnhult miljardökar i fastighetsbolaget

  • Rutger Arnhult. Foto: Jesper Frisk

Finansmannen Rutger Arnhult har köpt fler aktier i Castellum varefter ägarandelen har ökat till 10,3 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

I slutet av augusti ägde Rutger Arnhult 18,7 miljoner aktier, motsvarande 6,8 procent av kapital och röster, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. 

Ökningen sedan dess uppgår till nästan 10 miljoner aktier, en investering på lite mer än 2 miljarder kronor. 

”Vi har legat och ökat sakta och när kursen har gått starkt och det är all time-high så kommer det fram säljare. Vi ligger inte och jagar aktier i marknaden. Vi ligger alltid över 10 procent när det är långa strategiska innehav och nu gör vi det i Castellum också vilket är jättebra”, säger Rutger Arnhult till Di. 

Rutger Arnhult är storägare även i Sagax, Corem och Klövern. Innehavet i Castellum är hans värdemässigt största, enligt en sammanställning i Holdings. 

Finns det någon plan på att konsolidera bolagen? 

”Nej vi har inga sådana planer”, säger Rutger Arnhult och poängterar att det även spekulerats kring en sammanslagning av Klövern och Corem i flera år. 

Kommer ni vilja ha en styrelseplats? 

”Vi var största ägare redan för ett år sedan men fick inte in någon representant i styrelsen. Men det vill vi såklart ha. Vi vill ju vara med och påverka våra investeringar”, säger Rutger Arnhult. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer