ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rött så in i Norden – Ambu sjönk 4 procent

De nordiska börserna handlades lägre på torsdagen i likhet med övriga Europa. Värst drabbades Köpenhamn. Samlingsindexet Vinx 30 var ned 1,2 procent till nivån 888.

OBX-indexet i Oslo backade 0,7 procent till 799. Den norska byggkoncernen Veidekke steg 1,7 procent. 

"Veidekke levererade en ökad omsättning i det tredje kvartalet, men vi är inte tillfreds med lönsamhetsutvecklingen. Vi har en förbättringspotential inom flera områden", skrev Arne Giske i rapportens vd-ord och lyfter bland annat fram att det har genomförts organisationsförändringar. 

Det norska oljebolaget Equinor, tidigare Statoil, har köpt drygt 11 miljoner aktier i det norska solenergibolaget Scatec Solar för 700 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 750 miljoner svenska kronor. Equinor-aktien var upp 0,4 procent. 

Norwegian Finans, som handelsstoppades i Oslo på onsdagen, då det framgick att en av nischbankens storägare utvärderade förutsättningarna för en försäljning genom en accelererad bookbuilding-process. Aktien sjönk 2,7 procent på torsdagen. 

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index sjönk 1,9 procent till 1.029. Danska hörhjälpsbolaget GN Store Nord backade 3,6 procent. Bolaget redovisade en organisk tillväxt på 12 procent under det tredje kvartalet och upprepade sina utsikter för helåret 2018.

Medicinteknikbolaget Ambu sjönk 4 procent efter att ha kommit med rapport efter onsdagens stängning. 

OMXH25-indexet i Helsingfors minskade 1,1 procent till 3.913. Den finländska finans- och försäkringskoncernen Sampo sjönk 2,8 procent, medan industribolaget Outotec steg 1,4 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies