ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Livat i fastighetsaktier efter sektoruppdateringar

  • Foto: Richard Drew

Ett antal aktier i fastighetssektorn rör märkbart på sig efter att Nordea Markets och Pareto Securities kommit med riktkurs- och rekommendationsförändringar på måndagsmorgonen.

Fastighetsbolaget Balder höjs till köp från tidigare behåll av både Nordea och Pareto, Nordea riktkurs sätts till 415 kronor. Aktien stärkt med 3,4 procent till drygt 370 kronor 45 minuter in på handelsdagen på måndagen.

I aktiecaset Castellum går bedömningarna i sär. Nordea sänker aktien till sälj från behåll och sätter riktkursen 192 kronor. Pareto höjer samtidigt till behåll från sälj. Aktien svarar med att stärkas en halv procent till 209,50 kronor.

Nordea höjer Wallenstam till behåll från sälj och aktien stiger 2,2 procent till 110,50 kronor. 

Kungsledens aktie höjs till behåll från tidigare sälj av Pareto, samtidigt som Nordea Markets behåller rekommendationen köp men höjer riktkursen till 103 från 101 kronor. Aktien är upp med 1,3 procent till 88,70 kronor vid 09.45-tiden.

Pareto höjer även Hufvudstaden till köp (behåll) och Nordea bibehåller rekommendationen behåll. Hufvudstadens A-aktie stiger med 2,0 procent.

SBB-aktien stiger med 2,3 procent, Nordea bibehåller rekommendationen behåll.

En av få sänkningar i sektorn landar på Atrium Ljungberg som Nordea sänker till behåll från tidigare köp. Aktien tappar följdriktigt och är ner med 2,1 procent.

Bolagen Sagax, Wihlborgs och Hemfosa har fått höjda riktkurser av Nordea och stärks med 1,3, 1,2 respektive 0,6 procent. Pareto höjer dessutom Sagax till behåll från sälj.

Pareto höjer även Fabege och Stendörren till köp från tidigare behåll och aktierna stärks med 1,4 respektive 1,5 procent.

Klövern höjs av Pareto i två steg från sälj till köp och aktien klättrar 2,2 procent.

Analyshuset sänker också Cibus Nordic Real Estate till behåll från köp och aktien sladdar efter med 0,4 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer