1515
Annons

Rolls-Royce aviserar ny försening för Trent-motorer

Foto:Marlene Awaad/Bloomberg

Rolls-Royces lösning för de felande så kallade Trent 1000 Ten-jetmotorn kommer att dröja ännu längre än tidigare beräknat, sedan nya granskningar lett till att ytterligare motorer fått bytas ut. Motorerna har lidit onormalt slitage, vilket drabbat flera flygbolag, bland annat Norwegian.

Innehåll från DigipAnnons

Så digitaliserar Digip immaterialrättsmarknaden

En varumärkesregistrering skyddar inte bara från intrång och kopior – den kan även öka förtroende och respekt för varumärket. 80 procent av ett företags värde ligger i immateriella tillgångar, men processen för att varumärkesskydda dem har tidigare varit utdragen och krånglig. Nu har Digip gjort den traditionella immaterialrättsmarknaden helt digital.

De digitala immaterialrättsliga tillgångarna har exploderat i takt med digitaliseringens framfart och i dag behöver företag ha en immaterialrättslig strategi för exempelvis domännamns- och varumärkesregistreringar, varumärkesintrång och säkerhetstjänster för DNS. Samtidigt har eran av kryptovalutor, blockchainapplikationer och andra virtuella varor gjort varumärkeshantering utmanande för organisationer att hantera.

Viktor Johansson startade stockholmsbaserade Digip 2019, tillsammans med Christian Vierling, Victor Fredriksson och Jimmy Hörström. De har fler än 300 kunder i 40 länder och arbetar främst med högteknologiska startups, digitalt drivna små och medelstora företag, e-handelsföretag och digitala tjänsteleverantörer.

Kostnadsfri juridisk hjälp

– Vår plattform skiljer sig från konkurrenterna då obegränsade varumärkessökningar kan göras. Våra kunder kan även kostnadsfritt boka möten med juridiska rådgivare och varumärkesexperter, vilket sparar tid och skär ner på kostnadens som traditionellt kommer med ett varumärkesarbete. Det är en kombination som jag tror blir särskilt attraktiv i dagens marknad, där företag behöver se över sina kostnader och effektivisera verksamheten. Det ska bli spännande att följa de makroekonomiska förändringar vi nu ser. 

Viktor beskriver Digip som en helhjärtad partner för skydd av varumärkets olika delar. Samarbetet menar han bottnar i ett gemensamt arbete med kunderna.

– Genom att kombinera innovativ teknik och specialistrådgivning bygger vi tillsammans en proaktiv, kostnadseffektiv och skyddande varumärkesstrategi anpassad efter kundens behov. Det är kunden som kan sin marknad bäst, vi kompletterar arbetet med vår expertis om varumärkesskyddets olika delar. Tillsammans kartlägger vi de risker som är förknippade med varumärket. Vår plattform skannar sedan av marknaden för att proaktivt övervaka eventuella intrång.

Ett kostsamt misstag

Tillsammans har grundarna mer än 50 års erfarenhet av strategisk rådgivning och Viktor berättar att man tydligt kan se hur företag påverkas av bristande eller obefintliga varumärkesskydd.

– I och med att det kan bli en komplicerad och utdragen registreringsprocess struntar många i att varumärkesskydda sina produkter; de tänker kanske att intrång är ovanliga eller att de ska ta tag i registreringen senare. Om någon då kopierar företagets kod, design eller andra immateriella tillgångar kan prislappen bli stor och väldigt, väldigt onödig. 

Det var den insikten som lade grunden till Digip. De leder utvecklingen av den traditionella immaterialrättsbranschen och vill förenkla och utmana en bransch som inte har hängt med i den digitala utvecklingen, men ändå utvecklat innovativa lösningar.

– Digip blev historiska när vi som första ombud ansökte om varumärkesskydd genom en API-koppling. Vi kombinerar kunskap med marknadens mest innovativa teknik – vi gör det helt enkelt smidigt och kostnadseffektivt för företag att ha kontroll på sin immaterialrättsportfölj, avslutar Viktor Johansson.

Läs mer på digip.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Digip och ej en artikel av Dagens industri

Succéstudien värd nära 200 miljarder – mer än hela H&M

Läkemedelsraketen Bioarctic följer upp gårdagens 173-procentiga rusning med att stiga över 20 procent även i dag.

Totalt har börsvärdet på de tre inblandade bolagen i Alzheimersstudien stigit med 194 miljarder kronor sedan fas 3-resultatet presenterades.

Svenska Bioarctic, japanska Eisai och amerikanska Biogen är de tre bolagen som bidragit till alzheimersprojekt som under onsdagen blev en världsnyhet.

Förutom att Bioarctic stigit motsvarande nära 20 miljarder kronor sedan i går och fram till 12.30-tiden på torsdagen, har Eisai ökat sitt börsvärde med 44,5 miljarder kronor över de senaste två börsdagarna i Japan, och Biogen med 129,6 miljarder under den hittills enda handelsdagen i USA.

Totalt är bolagen därmed upp nära 194 miljarder kronor på nyheten. Det kan jämföras med börsvärdet på börsjättar som Evolution (192 miljarder), Handelsbanken (181 miljarder) och H&M (168 miljarder).

Enligt Bioarctic visar studien att alzheimerspatienter som har fått läkemedlet lecanemab sparat in ungefär sex månader jämfört med placebogruppen över de 18 månader som studien fortlöpt. Ett resultat som beskrivs som historiskt.

Bioarctic har som en följd fått höjda rekommendationer och riktkurser av både Carnegie och RBC Capital. Aktien, som stängde på 251 kronor i går, bedöms av Carnegie vara värd 325 kronor och av RBC 460 kronor.

Totalt är aktien upp 26 procent vid 12.30-tiden på torsdagen till en kurs på cirka 316 kronor.

Nästa steg för läkemedlet är att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ska ge besked om ett så kallat accelererat godkännande. Det ska ske senast den 6 januari nästa år, men nästa viktiga hållpunkt för bolaget är redan den 29 november. Då väntar sig DNB:s analytiker Patrik Ling att Bioarctic, på ett stort vetenskapligt möte i San Francisco, presenterar data på hur olika subgrupper i studien har reagerat på läkemedlet.

”Min gissning är att FDA gärna vill se den datan också, men sedan känner de sig nog komfortabla med att ta ett beslut”, säger Patrik Ling, som redan i fredags lyfte fram att han trodde på en framgångsrik fas 3-studie för bolaget.

I spåren av Bioarctic-rusningen ser han en liknande uppsida i ett annat läkemedelsbolag, som snart ska presentera sina resultat.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera