ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Allt faller i börsöppningen – mörkrött på OMXS30

Stockholmsbörsen faller tillbaka ordentligt i måndagens inledande handel i spåren av buttrare stämning i handelssamtalen mellan USA och Kina. Samtliga aktier i OMXS30 lyser rött i den inledande handeln. 

Måndagen ser ut att bli en röd historia på världens aktiemarknader i spåren av att handelsbråket mellan USA och Kina återigen eskalerat under helgen. Efter omkring tio minuters handel var det breda OMXSPI-indexet ner 1,8 procent medan OMXS30 tappar 2 procent. Faktum är att samtliga aktier i OMXS30 backar i den inledande handeln. 

Tyngst gick det för kullagertillverkaren SKF som backar med 3,7 procent följt av verkstadsbolaget Atlas Copco som backar med 3,2 procent och stålbolaget SSAB som faller med 2,9 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi folkaktien Telia som backar med 0,4 procent, Tele2 som är ner 0,5 procent och hygienbolaget Essity som tappar 0,5 procent. 

Förra veckans börsraket Powercell backar med omkring 7 procent i spåren av att bolaget redovisat ett nettoresultat på minus 20,2 miljoner kronor under det första kvartalet vilket kan jämföras med minus 19,3 Mkr under samma kvartal i fjol. 

Även ute i Europa var humöret dämpat i den inledande handeln och tyska DAX backar med 1,4 procent medan Parisbörsens CAC40 faller 2,1 procent och Helsingsforsbörsens OMXH25 är ner 1,4 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies