ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Röd dag för fordonssektorn – Volkswagen i bräschen för nedgången

Måndagen ser ut att bli en röd dag på Europabörserna där fordonssektorn går i täten för nedgången. Strax innan klockan 15 var sektorindexet Stoxx 600 Automobiles and Parts ner omkring 2,1 procent. 

Bland enskilda bolag går tyska Volkswagen i bräschen för nedgången med ett tapp på drygt 4 procent. Nedgången kommer efter att Volkswagen under en presentation sänkt sin medellånga försäljningstillväxtprognos för 2020 med 5 procentenheter. 

Totalt spår den tyska fordonstillverkaren nu att försäljningen kommer öka med 20 procent under 2020 jämfört med biljättens försäljning under 2016. I bedömningen för både ett och två år sedan var prognosen en 25-procentig ökning i rullande fyraårscykel, enligt Nyhetsbyrån Direkt.  

Bland övriga bolag tappar fordonsunderleverantören Faurecia 3,1 procent medan Porsche är ner 3 procent och Peugeot 2,7 procent. 

På Stockholmsbörsen är bilsäkerhetsbolaget Autoliv ner 1,9 procent medan lastbilskoncernen AB Volvo tappar 1,8 procent och tyska Traton 0,5 procent. 

Flera index runt om i världen tog ett tydligt kliv nedåt under eftermiddagen efter uppgifter om att Kina är alltmer pessimistiska kring att kunna nå ett handelsavtal med USA, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer