ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Robur storsålde inför Kindreds vinstvarning: ”Ingen kännedom”

Måndagens vältajmade avyttring av 9,5 miljoner aktier i spelbolaget Kindred gjordes av Robur, som säger till Di att man inte kände till den förödande vinstvarningen i förväg.

Avyttringen ska i stället ha varit följden av ett strategiskt förvaltningsbeslut att minska exponeringen mot spelsektorn.

Den avyttring av 9,5 miljoner aktier i Kindred som föregick måndagens vinstvarning i Kindred gjordes av Robur.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande från fondbolaget, publicerat på tisdagseftermiddagen.

”Swedbank Robur Fonder AB har per 2020-01-13 för förvaltade investeringsfonders räkning sålt 9 499 957 aktier i Kindred Group Plc och innehar efter försäljningen 11 256 453 aktier i Kindred Group Plc”, heter det i flaggningsmeddelandet.

Affären innebär att de 9,5 miljoner aktierna inbringade strax under en halv miljard kronor, vilket är mer än 60 miljoner kronor mer än de 434 miljoner kronor aktierna var värda efter tisdagens kursras.

Robur kände dock inte till den förestående vinstvarningen, enligt vad aktiechefen Stefan Sundblom uppgav på tisdagskvällen till Di.

”Vi hade ingen kännedom om vinstvarningen”, heter det i ett mail, där avyttringen som minskade ägandet från 9 till strax under 5 procent motiveras med ”ett strategiskt förvaltningsbeslut att dra ner exponeringen mot spelsektorn (gambling) som helhet, en förflyttning som initierades redan under 2019.”

Något principbeslut att gå ur spelsektorn har Robur dock inte fattat, påpekar Stefan Sundblom, som även uppger att försäljningar gjordes från flera av den dryga handfull Roburfonder som Kindredägandet är fördelat på.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer