1515
Annons

Riktkurshöjningar för Nibe efter rapporten – här är dagens rekar

Gerteric Lindquist, vd för Nibe.
Gerteric Lindquist, vd för Nibe.Foto:Lars Jansson

Värmeteknikbolaget Nibe har fått flera riktkurshöjningar efter gårdagens kvartalsrapport. Däremot får spelutvecklaren Stillfront, som också släppt sina kvartalssiffror, sänkningar.

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Carnegie sänker riktkursen för EQT – här är dagens rekar

Carnegie har skruvat ned sin riktkurs för riskkapitalbolaget EQT medan SEB har sänkt sin för nischbanken Collector. Här är en sammanställning av onsdagens rekommendations- och riktkursförändringar. 

SEB sänker riktkursen för Collector Bank från 35 till 29 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 28,03 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för EQT från 331 till 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 226 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Tele2 från 150 till 132 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängd på 99,38 kronor. 

Deutsche Bank sänker riktkursen för Boliden från 360 till 350 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 362,95 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Sinch från 80 till 60 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 16,46 kronor. 

Goldman Sachs höjer riktkursen för Loomis från 335 till 355 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Aktien stängde på 280,2 kronor. 

Goldman Sachs höjer riktkursen för Securitas från 75 till 80 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Aktien stängde på 81,66 kronor. 

Morgan Stanley sänker riktkursen för Skanska från 160 till 150 kronor. Rekommendationen jämvikt upprepas. Aktien stängde på 145,95 kronor. 

Jefferies sänker riktkursen för Skistar från 145 till 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 109,1 kronor. 

Carnegie höjer riktkursen för Munters från 70 till 93 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 84,25 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Garo från 155 till 105 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 106,7 kronor. 

Handelsbanken Capital Markets har gjort förändringar i sina kortsiktiga rekommendationer, på tre månaders sikt, för flera aktier i verkstadssektorn. För Sandvik, SKF, Epiroc, Volvo och ABB sänks de kortsiktiga rekommendationerna till behåll, från köp. Det ska noteras att Handelsbanken Capital Markets höjer Volvos långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, till övervikt från market perform.

För Gränges sänks den kortsiktiga rekommendationen till sälj, från behåll.

För Alfa Laval höjs däremot den kortsiktiga rekommendationen till behåll, från sälj.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Telia till outperform från tidigare market perform. Riktkursen sänks samtidigt till 48 från 52 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på tisdagen på 32:95 kronor.

Källor: Nyhetsbyrån Direkt, Finwire, Bloomberg. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera