1515
Annons

Riktkurshöjningar för Hexagon och Alfa Laval – här är dagens rekar

Foto:Johan Nilsson/TT

Mätteknikbolaget Hexagon har fått flera höjda riktkurser. Här är en sammanställning av fredagens rekommendations och riktkursförändringar. 

Innehåll från Södertälje Science ParkAnnons

Viktigt med delad vision för hållbara leverantörskedjor: ”Hållbarhet nödvändigt ur ett affärsperspektiv”

Andreas Follér, hållbarhetschef på Scania.
Andreas Follér, hållbarhetschef på Scania.

Stora företag har börjat ställa allt högre krav på att hela leverantörskedjan är hållbar. Att jobba med hållbarhet är alltså nödvändigt ur ett affärsperspektiv.

– För oss är det helt avgörande att våra leverantörer delar vår vision om hållbara transportlösningar, förklarar Andreas Follér, hållbarhetschef på Scania.

Södertälje Science Park erbjuder flera affärsutvecklingsprogram för industriföretag

Inom en snar framtid kommer Scanias lastbilar och bussar inte längre ha avgasrör. Det betyder att mycket av de koldioxidutsläpp som bolaget traditionellt har haft försvinner – men också att nya typer av koldioxidutsläpp uppstår.

– De utsläppen kommer framför allt att komma från leverantörskedjan, vilket innebär att vi behöver fortsätta att ta steg mot ökad hållbarhet tillsammans med våra leverantörer. Tidigare har vi främst fokuserat på de leverantörer vi har direktkontakt med, men nu jobbar vi även med deras underleverantörer. På så vis kan vi hitta de ställen i vårt långa leverantörsled där det stora klimatavtrycket finns, berättar Andreas Follér.

”Vi kommer att arbeta hela vägen ner i gruvorna”

Framöver kommer Scania att fokusera på fyra ”hotspots” för utsläpp i sitt miljöarbete – batterier, stål, gjutjärn och aluminium – som de vill ska vara 100 procent gröna år 2030.

– Det här kommer vi att arbeta med hela vägen ner till gruvorna, till själva råvaran. Vi har en aktiv dialog med leverantörerna och tränar, stöttar och utbildar dem. Vi ser det som att vi gör det här tillsammans, säger Andreas Follér.

– Det är säkert så att vissa leverantörer kommer att falla bort de närmsta tio åren eftersom de inte delar våra hållbarhetsambitioner. Samtidigt arbetar de flesta av våra nyckelleverantörer åt samma håll som oss. Det handlar egentligen inte om att vi ställer de kraven, utan att hela världen gör det, tillägger han.

Eva Helén, utvecklingsstrateg vid Södertälje Science Park.
Eva Helén, utvecklingsstrateg vid Södertälje Science Park.

Hållbarhetsprogram för företag

Scania är, tillsammans med AstraZeneca, KTH och Södertälje kommun, huvudpartner till och grundare av Södertälje Science Park, som är en mötesplats för hållbar produktion. Bland annat driver Södertälje Science Park ett hållbarhetsprogram för små och medelstora företag.

– Många av de företag som deltar i programmet är underleverantörer till större företag. De vet att det är nödvändigt att jobba med omställningen mot en hållbar värld, men vet inte alltid i vilken ände de ska börja. Därför hjälper vi dem att göra en översyn av sitt företag och hur de kan jobba med hållbarhet kopplade till de globala målen, säger Eva Helén, utvecklingsstrateg vid Södertälje Science Park, och tillägger:

– Det är genom att ställa om till en mer hållbar produktion som de kan fortsätta vara relevanta på marknaden.

Läs mer om hållbarhetsprogrammet för små och medelstora företag 

Mer från Södertälje Science Park

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Södertälje Science Park och ej en artikel av Dagens industri

Sänkta riktkurser för skogsjättarna – här är dagens rekar

Foto:Mostphotos

Skogskoncernerna SCA, Holmen och Billerud Korsnäs får sänkta riktkurser av Carnegie. Här är tisdagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.

SEB sänker riktkursen för kommunikationsteknikkbolaget Invisio till 200 kronor från 210 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 133,4 kronor på måndagen.

SEB sänker riktkursen för kredithanteraren Hoist till 30 kronor från 34 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 28,5 kronor.

SEB sänker riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 280 kronor från 310 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 172,2 kronor.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Aker BP från 420 norska kronor till 440 norska kronor och upprepar rekommendationen neutral.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Equinor från 380 kronor till 410 norska kronor, upprepar rekommendationen sälj.

JP Morgan sänker riktkursen för Danske Bank från 95 till 90 danska kronor och upprepar undervikt.

Carnegie sänker riktkursen för Billerud Korsnäs från 134 till 133 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 133,6 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för SCA från 133 till 132 kronor och upprepar sälj. Aktien stängde på 145 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för Holmen från 425 till 400 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 432,4 kronor.

Barclays sänker riktkursen för AAK från 179 till 149 kronor och upprepar undervikt. Aktien stängde på 146,1 kronor.

Pareto Securities sänker riktkursen för ABB från 400 till 370 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 270 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för Assa Abloy från 250 till 230 kronor och upprepar köp.

DNB sänker riktkursen för Norwegian från 12 till 10 norska kronor och upprepar köp.

Texten kan komma att uppdateras.

Källor: Finwire, Bloomberg

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera