ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Riksbanken: Cecilia Skingsleys mandat förlängs

  • Foto: Jack Mikrut

Vice riksbankschef Cecilia Skingsleys mandat som direktionsledamot har förlängts med sex år och löper därmed till och med den 21 maj 2025. 

Cecilia Skingsley tillträde som vice riksbankschef den 22 maj 2013 med en mandatperiod på sex år. På fredagen stod det klart att riksbanksfullmäktige beslutat att förlänga mandatet med ytterligare sex år. 

”Cecilia Skingsley har med sin breda kompetens bidragit till att utveckla Riksbankens arbete inom både penningpolitiken och det finansiella stabilitetsområdet. Inte minst har hon varit en betydelsefull och drivande kraft när det gäller Riksbankens arbete med e-kronan. Därför är vi mycket glada och nöjda att Cecilia Skingsley tackat ja till ytterligare en mandatperiod i direktionen”, säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein och vice ordförande Michael Lundholm i ett pressmeddelande. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer