ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Reworld bjuder 3,17 kr per Tradedoubler-aktie

Tradedoublers huvudägare Reworld bjuder 3,17 kronor kontant per aktie, en rabatt på 27,6 procent mot onsdagens stängningskurs 4,38 kronor. Budkommittén rekommenderar ägarna att trots detta acceptera budet.

Det framgår av ett pressmeddelande släppt strax efter Tradedoublers kvartalsrapport på torsdagsmorgonen.

Rekommendationen baseras på ett värderingsutlåtande från Stockholm Corporate Finance, enligt vilket erbjudandet är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för Tradedoublers aktieägare.

I utlåtandet, som finns med sist i pressmeddelandet, skriver Stockholm Corporate Finance att dess ställningstaggande är baserat på både offentlig och företagsintern information, inklusive bedömningar från Tradedoublers ledning.

Budkursen motsvarar ett totalt värde för samtliga utestående aktier i Tradedoubler på 142 miljoner kronor. Reworld äger cirka 29,95 procent av bolaget och dess vd är styrelseordförande i Tradedoubler medan två personer i Reworlds ledning är styrelseledamöter.

I januari 2007 avvisade Tradedoublers dåvarande storägare Alecta, som ägde 10 procent, ett då liggande bud från AOL på 215 kronor per aktie, med hänvisning till att det inte avspeglade bolagets värde.

Budet, som rekommenderades av Tradedoublers styrelse, motsvarade en premie på 9 procent jämfört med föregående dags stängningskurs och ett börsvärde på 6.332 miljoner kronor – 44 gånger dagens bud.

Pensionsfonden äger i dagsläget inte några aktier i Tradedoubler, enligt Holdings.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer