ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

EQT avser att sälja upp till 25 procent av Vetcare Group

Investoranknutna EQT avser att sälja 20-25 procent i Independent Vetcare Group (IVC). Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor, i linje med vad Di tidigare har rapporterat.

Affären kommer att presenteras under innevarande vecka, enligt nyhetsbyråns uppgiftslämnare.

EQT:s andel i IVC, som förvärvades från Summit Partners och därefter slogs ihop med veterinärvårdskedjan Evidensia 2017, motsvarar i dag en kontrollpost.

En affär, vars syfte är att återfinansiera IVC, kommer göra bolaget till en av Europas största djursjukvårdsleverantörer med ett marknadsvärde på över 1,5 miljarder euro, enligt nyhetsbyråns anonyma uppgiftslämnare.

IVC är i dag är största aktör på den brittiska marknaden och äger totalt omkring 540 kliniker och djursjukhus i Europa samt nätapotek för djurmedicin. 

Efterfrågan på veterinärtjänster är ökande i Europa, med stora möjligheter till konsolidering i industrin, vilket lockat intresse från riskkapitalbolag att göra inträde i sektorn, skriver Reuters.

Bland annat stora konsumentjättar har gjort inträde i sektorn, bland annat schweiziska Nestlé och den amerikanska godiskoncernen Mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer