ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nischbankens vice vd: Marknaden kan fortsätta växa

Resurs handlas ned efter morgonens kvartalsrapport. Finanschefen och vice vd:n Peter Rosén är dock nöjd med utvecklingen under det första kvartalet. Samtidigt tror han att aktien dras med i investerarnas allmänna skepsis till bankaktier.

Resurs är en av onsdagsmorgonens svagaste storbolagsaktier. Strax efter klockan 10 har aktien tappat 5,1 procent. Bara spelbolaget Kindred, vars svaga kvartalsrapport sänkt aktien, går sämre med en nedgång på 7,3 procent.

Nischbanken levererade ett rörelseresultat på 378 miljoner kronor, upp från 345 Mkr under motsvarande period 2018. De totala intäkterna steg också med 11 procent på årsbasis till 896 Mkr.

Resurs vice vd Peter Rosén är dock nöjd med kvartalet och lyfter bland annat att utlåningen till allmänheten växte med 16 procent till 29,2 miljarder kronor under kvartalet, i linje med utvecklingen under föregående kvartal.

”Säsongsmässigt brukar första kvartalet vara vårt svagaste så vi är nöjda”, säger han i onsdagens Börsmorgon.

Överlag ser Peter Rosén fortsatt positivt på de nordiska marknader där Resurs är verksamma.

”Det här segmentet vad gäller lån är fortfarande ganska litet och vår bedömning är både att marknaden kan växa och vi kan fortsätta ta marknadsandelar. Så vi ser fortsatt positivt på att vi kan fortsätta växa i bra takt framöver”, säger han.

Peter Rosén tror att Resurs påverkas av att börsen är skeptisk till banksektorn.

”Vi påverkas i så måtta att man ser lite tveksamt på banker generellt som sektor. Sedan har vi ingenting med den typen av diskussioner som pågår vad gäller utlandsbetalningar och liknande”, säger vice vd:n.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies