ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Resultatras för Svenska Spel

  • Foto: Hasse Holmberg / TT

Svenska Spels rörelseresultat föll kraftigt under årets andra kvartal och uppgick till 534 miljoner kronor, motsvarande en resultatminskning på 45 procent. Av minskningen bestod 381 miljoner kronor av spelskatt, enligt bolagets delårsrapport.

Nettospelintäkterna minskade också under andra kvartalet och blev 2.039 miljoner kronor, en nedgång med 2 procent från motsvarande period i fjol.

"Affärsområde Casino Cosmopol & Vegas minskar med nästan 12 procent, och störst påverkan på nettospelintäkterna har Vegas som minskar med 37 miljoner kronor eller närmare 17 procent", skriver Svenska Spels vd Patrik Hofbauer i rapporten.

Onlinespelet fortsatte dock att öka och växte med 14 procent under kvartalet. Den mobila delen av dessa intäkter steg med 21 procent. Totalt står online nu för 35 procent av bolagets nettospelintäkter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer