ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Resultatlyft för spelutvecklaren: ”Rekordstor kassa”

  • Ebba Ljungerud, vd för Paradox Foto: Jesper Frisk, TT

Spelutvecklaren Paradox redovisade ett rörelseresultat på 154,2 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 vilket kan jämföras med 99,4 Mkr under samma period i fjol. 

På tisdagen var det dags för Paradox att presentera sina siffror för det andra kvartalet 2019. Nettoomsättningen landade på 387,2 Mkr vilket kan jämföras med 298,8 Mkr under det andra kvartalet 2019. 

Resultatet efter skatt uppgick till 120,3 Mkr vilket var en ökning från 77,9 Mkr under samma period 2018. 

”Trots att vi under kvartalet spenderade mer än någonsin på både spelutveckling och marknadsföring, samtidigt som vi delade ut 105,6 Mkr till våra aktieägare, var det totala kassaflödet positivt och vi avslutade kvartalet med en rekordstor kassa”, skriver Ebba Ljungerud, vd för Paradox, i rapporten. 

Under det andra kvartalet släpptes det helt nya spelet Imperator: Rome samt sex expansioner till befintliga spel. 

”Imperator: Rome är det senaste tillskottet till vår portfölj av grand strategy-spel och är utvecklat av vår Stockholmsbaserade Paradox Development Studio. Spelet mottogs positivt av branschmedia, däremot har mottagandet av våra spelare inte varit alls så positivt som vi hade hoppats på”, skriver Ebba Ljungerud. 

I början av augusti släpptes även Paradox nya spel Age of Wonders: Planetfall som enligt bolaget mottagits ”mycket positivt” av både spelare och branschmedia. 

”Age of Wonders: Planetfall är ett turordningsbaserat strategispel i science fiction-miljö som på ett bra sätt kompletterar och expanderar vår befintliga portfölj av strategispel”, skriver Ebba Ljungerud. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies