ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Resultatlyft för Enea – upprepar mål

Programvarubolaget Enea redovisade ett rörelseresultat på 63,5 miljoner kronor under det tredje kvartalet vilket var en ökning från 51,2 Mkr under samma period i fjol. 

På onsdagen var det dags för Enea att presentera sina siffror för det tredje kvartalet 2019. Omsättningen landade på 250,2 Mkr vilket var en ökning från 209,6 Mkr under samma period i fjol. 

Bolaget upprepar även sina prognoser om att nå en omsättningstillväxt jämfört med 2018 samt en rörelsemarginal på över 20 procent. Under det tredje kvartalet landade rörelsemarginalen på 25,4 procent vilket var en ökning från 24,4 procent under det tredje kvartalet 2018. 

”Vi ser positivt på marknadsutsikterna för programvara i telekomsystem och företagsnätverk, även om större affärer kan skapa variationer mellan resultat i enskilda kvartal. Vi gör investeringar i produktutveckling och innovation för organisk tillväxt. Utöver detta kommer vi fortsätta att söka efter förvärv som stärker vår marknadsposition och långsiktiga intjäningsförmåga”, skriver Jan Häglund, vd för Enea, i rapporten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer