ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Resejättens resultat rasar – katastrofplanet får skulden

  • Foto: Ted S Warren

Reseoperatören TUI redovisade ett underliggande ebita-resultat på 100,9 miljoner euro för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med 186,8 miljoner euro under samma kvartal 2018. Aktien stiger med 0,6 procent på tisdagen. 

Bakom minskning lurar enlig TUI flygförbudet som utfördats för den amerikanska flygplanstillverkaren Boeings olycksdrabbade 737 Max-plan. Totalt uppskattar TUI att flygförbudet kostade bolaget 144 miljoner euro under kvartalet och upprepade även sin prognos för helårskostnaden på 300 miljoner euro

”Det är en kritisk situation med flygplanen på marken i nästan fem månader nu. Det är väldigt stressigt”, sa Friedrich Joussen, vd för TUI, under tisdagens telefonkonferens enligt Bloomberg. 

Totalt har bolaget en flotta på 15 Max-plan och skulle även fått ytterligare plan levererade under året, skriver Bloomberg.  

TUI:s omsättning uppgick till 4.745 miljoner euro under kvartgalet vilket var en ökning från 4.576,7 miljoner euro under samma kvartal i fjol. 

Strax efter lunch var aktien upp 0,6 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer