ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Representanthuset för att offentliggöra Muellers utredning

  • Specialåklagare Robert Mueller. Foto: Evan Vucci

Det amerikanska representanthuset röstade på torsdagen för att specialåklagare Robert Muellers utredning kring eventuell rysk inblandning i presidentvalet ska offentliggöras.

Beslutet är emellertid bara rådgivande och i slutänden är det justitieminister William Barr som har beslutet i sin hand. Barr sa på torsdagen att det är ”mycket viktigt att allmänheten och kongressen informeras om resultatet av specialåklagarens arbete”.

Han sa sig göra vad han kan för att offentliggöra så mycket information som möjligt.

”Mitt mål är att vara så transparent jag kan vara i enlighet med lagen. Jag kan försäkra att mina avgöranden kommer att baseras enbart på lagen och jag kommer inte att låta personliga, politiska eller andra intressen influera mina beslut”.

Det är i dagsläget oklart när Robert Muellers utredning är klar, eller om den ens närmar sig sitt slut, skriver Business Insider.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer