ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rekordförsäljning för Vitrolife i andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Vitrolife rapporterar ett högre resultat och rekordförsäljning under det andra kvartalet. ”Det var ett bra kvartal där samtliga marknadsregioner uppvisade tvåsiffrig tillväxt”, skriver vd Thomas Axelsson i rapporten. Aktien stiger 9 procent på morgonen.

Vitrolifes rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) uppgick till 146 miljoner kronor, att jämföra med 116 Mkr under samma period i fjol. Det motsvarar en marginal på 38 procent, vilket är lägre än de 41 procent bolaget hade under samma period i fjol. Valutaförändringar påverkade ebitda positivt om 7 Mkr. 

Försäljningen uppgick till 381 Mkr vilket var den högsta hittills för ett enskilt kvartal och en ökning med 34 procent från 283 Mkr motsvarande period i fjol. Försäljningen i lokala valutor steg med 29 procent varav 18 procent utgjorde organisk tillväxt. 

Aktien stiger 9 procent efter rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer