ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rekordlåg försäljning av nyproduktion i Stockholm – vändning i riket

  • Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under de två första månaderna av 2019 har det sålts rekordfå nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län på bostadssajten Hemnet. Bättre ser det ut i Sverige, där försäljningen av nyproduktion ökade i årstakt i februari, för första gången sedan september 2017. 

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Nyproduktionsmarknaden har gått isär. I Sverige ökar nu försäljningen i årstakt men i Stockholm är det fortsatt trögt. Där såldes 33 procent färre nyproducerade bostadsrätter i februari än i fjol och 67 procent färre än för två år sedan", säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Under januari och februari har det sålts totalt 206 nyproducerade bostadsrätter i Stockholm via Hemnet, vilket är den svagaste försäljningen under årets två första månader sedan åtminstone 2014. 

"När vi tidigare undersökte attityden till nyproduktion visade det sig att många inte har något emot nyproduktion i sig, men att de inte vill köpa på grund av priset. Vi ser också att på marknader där prisnivån är lägre går det betydligt lättare att sälja nyproduktion", säger Staffan Tell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer