1515
Annons

Rekonstruktioner och konkurser rullar in i Lundbergs varuhus

Finansmannen Fredrik Lundberg är NK-ägaren Hufvudstadens styrelseordförande.
Finansmannen Fredrik Lundberg är NK-ägaren Hufvudstadens styrelseordförande.

Hufvudstadens varuhus NK, med verksamhet i både Stockholm och Göteborg, hyr ut en stor del av ytorna till bolag under rekonstruktion. Men NK:s vd Henrik Andreasson planerar inte för några ersättare i nuläget. 

Det rapporterar branschtidningen Habit

Janet Yellen-ledda rådet: Risker med krypto kan hota det finansiella systemet

USA:s finansminister Janet Yellen.
USA:s finansminister Janet Yellen.

Riskerna förknippade med kryptotillgångar kan växa snabbt och eventuellt hota det bredare finansiella systemet.

Den varningen utfärdades av the Financial Stability Oversight Council, som leds av finansminister Janet Yellen, i en rapport på måndagen, där de också efterlyste en tuffare övervakning av digitala tillgångar.

Enligt rådet är kryptoindustrin visserligen ännu liten i förhållande till hela det finansiella systemet, men det kan ändras snabbt och då förstärka den potentiella systemrisken.

”De finansiella stabilitetsriskerna med kryptotillgångar skulle bli substantiella om de kvarstår som omfattningen av aktiviteten i kryptotillgångar och dess kopplingar till det traditionella finansiella systemet skulle växa snabbt”, skriver rådet i rapporten, som citeras av Wall Street Journal.

Rapporten utgör den senaste responsen på en exekutiv order utfärdad av president Joe Biden i mars där han uppmanade ett flertal myndigheter att utvärdera risker och möjligheter med kryptotillgångar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera