ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rekar: Höjda riktkurser för H&M och Nyfosa

Både H&M och Hemfosa får höjda riktkurser. DNB ser också större möjligheter för First North-listade Asarina Pharma samtidigt som Affärsvärlden sänker Nyfosa till sälj.

Schweiziska UBS har höjt riktkursen för modejätten H&M från tidigare 105 till 115 kronor. Storbanken är dock fortsatt skeptisk till aktien och upprepar den tidigare säljrekommendationen.

Analytikerkåren är fortsatt skeptisk till modeaktien och 18 av de analytiker som ingår i Bloombergs estimatsammanställning rekommenderar sälj. Tio rekommenderar behåll och fyra köp. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 137,6 kronor.

När klockan närmar sig 10.30 på onsdagsförmiddagen är H&M upp knappt 0,2 procent till 151,7 kronor. Aktien stiger därmed mot strömmen, sannolikt med stöd av en stabil rapport från konkurrenten Inditex som stiger 9,6 procent i Madrid.

ABG Sundal Collier har samtidigt höjt riktkursen för fastighetsbolaget Nyfosa från tidigare 55 till 60 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Även Nyfosa handlas upp mot strömmen och stiger knappt 0,3 procent till 61,3 kronor samtidigt som OMXSPI är ned 0,5 procent.

Vidare har DNB höjt riktkursen för Asarina Pharma från 37 till 44 kronor samtidigt som köprekommendationen upprepas. I ett marknadsbrev som nyhetsbyrån Direkt tagit del av skriver den norska storbanken att en ökad medvetenhet kring premenstruellt dysforiskt syndrom i spåren av att sjukdomen får en hen kod i den internationella klassificeringen av sjukdomar kan gynna bolaget.

DNB räknar med att marknadsupptaget i Europa kommer att öka från drygt 117.000 till 138.000 patienter. På den amerikanska marknaden väntas drygt 176.000 patienter.

Aktien är upp 6,7 procent till 28,7 kronor på onsdagsförmiddagen.

Kommunikationsbolaget HMS Networks får samtidigt en säljrekommendation av Affärsvärlden som sätter riktkursen till 170 kronor. Tidningen skriver att aktiekursen utvecklats väl sedan 2007 men att dagens kursnivåer medför risker samtidigt som tillväxten väntas avta och bolaget lämnat försiktig guidning för framtiden.

HMS Networks handlas ned 0,3 procent till 190,4 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies