ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mer miljardrull på svenska spelmarknaden – men fler trycker på paus

Den reglerade svenska spelmarknaden nådde en nettoomsättning på närmare 6,1 miljarder kronor i det andra kvartalet. Antalet avstängda via Spelpaus.se fortsatte att öka.

Under det andra kvartalet var nettoomsättningen (spelarnas insatser minus utbetalda vinster) på den svenska spelmarknaden 6.406 miljoner kronor. Omsättningen för aktörer med svensk licens steg till 6.082 Mkr, vilket motsvarar en ökning på 3,2 procent jämfört med första kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Spelinspektionen bedömer att omkring 91 procent av allt spelande på den konkurrensutsatta marknaden skedde hos spelbolag med svensk licens under det första halvåret.

Omsättningen för aktörer utan licens väntas ha varit 324 Mkr, en nedgång från 383 Mkr under det första kvartalet. 

Vid andra kvartalets utgång var nästan 37.520 personer avstängda via Spelpaus.se, Spelinspektionens nationella självavstängningsregister. I slutet på augusti 2019 hade antalet ökat till drygt 39.000 personer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer