1515
Annons

Regeringen tror inte att Riksbanken höjer räntan 2019 eller 2020

Regeringen räknar med att Riksbanken inte kommer att höja reporäntan under 2019 eller 2020. Det skriver regeringen i höstbudgeten.

Credit Suisse uppges överväga ta in investerare för avknoppning

Den schweiziska banken Credit Suisse överväger att ta in pengar från utomstående investerare för att möjliggöra en avknoppning av rådgivnings- och investmentverksamhet, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Avknoppningarna ska möjliggöra att avdelningen för rådgivning, avdelningen för bolagsuppköp och sammanslagningar samt avdelningen för hävstångsfinansiering agerar som mindre enheter vid sidan av Credit Suisse kärnverksamhet, enligt källorna.

Planer finns också på att återuppliva First Boston, namnet på den amerikanska investmentbank som köptes upp av Credit Suisse år 1990. First Boston-enheten skulle till största del verka i USA, skriver Bloomberg News.

Den schweiziska banken står inför en omstrukturering efter åratal av skandaler och det faktum att aktiekursen kraschat dessförinnan har gjort det allt svårare för ledningen att förklara hur organisationsförändringar ska bekostas. En emission skulle med största sannolikhet lägga ytterligare press på aktiekursen.

En avknoppning skulle möjliggöra för banken att dela upp förlustbringande avdelningar från starkare samtidigt. Att locka in investerare utifrån skulle också bidra till att ge en förklaring till hur omorganisationen ska finansieras.

Credit Suisse aktie har rasat till rekordlägsta de senaste månaderna och blivit föremål för ryktesspridning om att den globalt systemviktiga banken skulle vara på väg att kollapsa. Aktien rasade med 10 procent i måndags förmiddag efter att uppgifter spridits under helgen, något som tycks ha tagit fart efter att vd Ulrich Körner författat ett brev till de anställda där det uppgavs att bankens kapitalposition var solid.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera