ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Regeringen granskar anklagelser mot Pär Nuder

  • Finansmarknadsminister Per Bolund. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Anklagelserna mot Pär Nuder om ”olämpligt beteende” under Åre-VM har blivit ett ärende för finansdepartementet, rapporterar SVT. Pär Nuder sitter nämligen som ordförande i Tredje AP-fonden, på regeringens uppdrag.

Pär Nuder lämnade i går posten som ordförande i Skistar sedan bolagets största ägare Ekhaga Utveckling AB, Skistars största ägare med 24,1 procent av kapitalet och 46,5 procent av rösterna, krävt att han ska avgå.

”Vi undersöker vad som har hänt och har kontakt med inblandade parter. Vi tar det här på största allvar. Departementet följer ärendet och vi ser till att skaffa oss information just nu”, skriver ansvarige minister Per Bolunds pressekreterare Frida Färlin i en kommentar till SVT Nyheter.

Pär Nuder förnekar i en intervju med Di att han ska ha uppträtt olämpligt. Han anser att han blivit offer för en pågående maktkamp om Skistar.

”Det här är en maktkamp som har pågått under flera års tid. Jag ombads gå in i styrelsen av Erik Paulsson och jag ombads att efterträda honom. Den andra grenen av familjen Paulsson, alltså Mats Paulsson och Fredrik Paulsson, har aldrig velat ha mig som ordförande. De har tyckt att jag har varit Erik Paulssons man, och det är jag väldigt stolt över, för de som verkligen har byggt Skistar är Erik Paulsson och Mats Årjes – inga andra”, sa Pär Nuder till Di på onsdagen.

Förutom ordförandeuppdraget i Tredje AP-fonden är Pär Nuder ordförande i pensionsbolaget AMF och styrelseledamot i fastighetsbolaget Fabege.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies