ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Regeringen har godkänt ansökan om åtal mot Lundins toppduo

  • Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordförande Ian Lundin. Foto: Jack Mikrut

Regeringen bifaller Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Beslutet fattades på torsdagens regeringssammanträde.

Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordförande Ian Lundin är sedan 2016 delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan och förundersökningen inleddes redan 2010.

I augusti sa åklagare och förundersökningsledare Henrik Attorps till Di att han planerade att ta beslut om en eventuell slutdelgivning ”inom kort”. 

Di rapporterade också för en månad sedan att åklagaren under sommaren sökt tillstånd hos justitiedepartementet om att få väcka åtal.

Nu står det klart att åklagaren får grönt ljus av regeringen och beslutet kommer att fattas på torsdagens regeringssammanträde. Nyheten bekräftas av justitiedepartementet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer