ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Redeye kommer sänka estimat för G5 Entertainment på svag prognos

G5 Entertainment rapporterade likt andra stora spelbolag en omsättning som var i linje med förväntningarna och en något bättre lönsamhet än väntat. Däremot har bolaget, som sina sektorkollegor, lämnat svaga prognoser för första halvåret 2019. 

Det gör att Redeye kommer att sänka såväl estimat som motiverat värde för aktien, skriver analystjänsten i en kommentar på onsdagen.

Bolaget guidar för att forsknings- och utvecklingskostnaderna kommer att vara högre i år vilket gör det svårt att matcha rörelseresultatet under första och andra kvartalet i år mot motsvarande period i fjol. 

"Vi kommer därför att sänka våra ebit-estimat för 2019 med minst 15 procent då det är sannolikt att ebit kommer att vara svagare under 2019. Som en konsekvens av detta kommer vi också att sänka vårt basscenario något", skriver Redeye. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer