ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Redeye höjer Mycronicestimat inför Q3-rapport

Redeye höjer sina estimat rejält för maskritarbolaget Mycronic inför delårsrapporten den 24 oktober. Samtidigt flaggas för att estimaten för 2019 kan komma att sänkas, vilket påverkar det motiverade värdet för aktien.

De totala intäkterna för tredje kvartalet bedöms nu bli 1.095 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 373 miljoner. Tidigare siffror från Redeye var 814 respektive 148 miljoner kronor.

Redeye ser bland annat leveranser inom Pattern Generators, PG, som infaller tidigare, men poängterar att det förstås inte har någon inverkan på värderingen.

Utsikterna för PG är enligt analyshuset det mest intressanta att granska i den kommande rapporten. Redeye ser en risk i att PG-orderboken för 2019 kommer att stängas inom kort vilket kan innebära att estimaten revideras ned och i förlängningen även värderingen i basscenariot. PG väntas stå för 97 procent av Mycronics resultat för 2018.

"Vi bedömer att vår nedjustering i analysuppdateringen efter rapporten, allt annat lika, kommer uppgå till cirka 5 SEK, vilket ger ett nytt base case på 114 SEK per aktie", skriver Redeye.

I skrivande stund, halv elva på fredagen, handlas Mycronic på 92,50 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies