1515
Annons

Uppgifter: Bytedance trefaldigade rörelseförlusten under 2021

Foto:Shiho Fukada

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen Tiktok, såg sin rörelseförlust mer än tredubblas förra året till över 7 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Förlusten kommer efter att bolaget spenderat mycket pengar på att fortsätta sin snabba tillväxt. Bolaget gjorde dock en rörelsevinst under första kvartalet i år, enligt en finansiell rapport som delats med anställda.

Vinsten under det första kvartalet tyder på att bolaget nu kan vara på väg att vända till vinst efter år av stora förluster, skriver WSJ.

Bolaget är privat och offentliggör inte resultaten. Rapporten som skickades till anställda i augusti omfattar åren 2020, 2021 och första kvartalet 2022.

Rapporten visar att bolaget fyller på med likvida medel och andra investeringar. Nettoresultatet tyngs dock av tiotals miljarder dollar i orealiserade marknadsförluster på konvertibla värdepapper. 

Nettoförlusten var 84,9 miljarder dollar år 2021, en ökning med 87 procent, på grund av bokföring av förluster på investeringar. Intäkterna ökade med 80 procent till 61,7 miljarder dollar. Kostnader för försäljning uppgick till 27,4 miljarder dollar, en ökning om 79 procent.

Intäkterna för det första kvartalet i år uppgick till 18,3 miljarder dollar, en ökning om 54 procent. Nettoförlusten var 4,7 miljarder dollar, en minskning om 84 procent.

Företaget har lagt planerna om en börsnotering på is. Wall Street Journal rapporterade förra månaden att bolaget även erbjöd sig att köpa tillbaka aktier från investerare till en värdering om 300 miljarder dollar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera