ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

RBC inleder bevakning av Atlas Copco och Sandvik

RBC Capital Markets har inlett bevakningen av Atlas Copco och Sandvik. Det är efter att analyshuset tagit upp bevakningen av SKF.

Atlas Copco får rekommendationen outperform och riktkursen 325 kronor. Det indikerar en uppsida på knappt 20 procent från måndagens stängning på 272 kronor. RBC lägger sig också klart över den genomsnittliga riktkursen på 277,4 kronor i Bloombergs sammanställning för aktien.

Endast fyra analytiker i sammanställningen har en köprekommendation eller liknande för Atlas, RBC inräknat. Av övriga analytiker rekommenderar 16 behåll eller motsvarande medan åtta har en säljrekommendation för aktien.

RBC har också tagit upp bevakningen av Sandvik med rekommendationen sector perform. Riktkursen sätts till 175 kronor, 10 procent över måndagens stängning på 159 kronor och 3 procent över den genomsnittliga riktkursen på 169,9 kronor. Analytikerkåren är i övrigt mer positiv till Sandvik – elva analytiker rekommenderar köp och nio behåll medan sju har en säljrekommendation för aktien.

Tidigare under måndagen stod det klart att RBC även inlett bevakningen av SKF med rekommendationen outperform.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies